info@nomacon.nl | T: +31 (0) 88 118 26 00

Asbestinventarisatie

inventarisatieslaboratorium

Asbestinventarisatie

Nomacon voert voor uw bezit als gebruiker een asbestinventarisatie in kader van sloopwerk- , renovatiewerkzaamheden. Of bij het aan/of verkopen van een onroerend goed.

Asbestinventarisatie type A

Voor type A onderzoek wordt middels een ´visuele´ inspectie uw object onderzocht op de aanwezigheid van alle asbesthoudende elementen. Voorbereid door het uitvoeren van een uitvoerige deskresearch op grond van de door u aangeleverde gegevens (tekeningen, bestekken, archiefstukken etc.). Voor start van de inventarisatie houden een startgesprek om het plan van aanpak definitief vast te stellen en om te zorgen dat gebruikers cq. beheerders op de hoogte zijn van onze komst en dat alle te onderzoeken bouwkundige eenheden toegankelijk zijn.

Asbestinventarisatie type B

Het asbestinventarisatie type B is een aanvulling op het type A onderzoek, uitgevoerd als er tijdens het type A onderzoek een redelijk vermoeden bestaat dat er nog verborgen asbest in het bouwwerk aanwezig is. Noodzakelijkheid om dit uit te voeren volgt vaak uit de eis van gemeente bij indiening omgevingsvergunning/ sloopmelding.
bij de asbestinventarisatie Type B gaat om verborgen materialen (dus niet direct waarneembaar), die door middel van zwaar destructief handelingen moeten worden geïnventariseerd, hierbij wordt de bouwkundige integriteit van een bouwwerk aangetast. Bij voorkeur dient te gebeuren in samenwerking met een (SC-530) gecertificeerde asbest saneerder. Hierbij valt te denken aan kraanwerk, of met zwaar gereedschap delen slopen.

Monstername asbest

Wanneer de inspecteur asbestverdachte materialen ziet worden hier monsters van genomen, welke door een hiertoe geaccrediteerd asbestlaboratorium worden geanalyseerd. Door de interne service kunnen we zeer snel beschikken over de resultaten van analyses.

 

Nieuws

 • Nomacon Asbestinventarisaties B.V. zoeken DIA – Deskundig Asbest Inventariseerder

  Wij zoeken op korte termijn een  invulling voor een ervaren of startende DIA / Deskundig Asbest Inventariseerder, zie werken bij Nomacon op deze site

  Lees meer
 • Nomacon nu ook voor SEM geaccrediteerd

  http://lekstroom.ondernamen.nl/nw-29486-7-3667436/nieuws/nomacon_nu_ook_voor_sem_geaccrediteerd.html

  Lees meer
 • Nomacon verzorgt alle services vanaf één verdieping!!

  http://lekstroom.ondernamen.nl/nw-29486-7-3661608/nieuws/nomacon_verzorgt_nu_alle_service_vanaf_de_3e_verdieping.html

  Lees meer
 • Per 1 mei 2017 uitzondering voor vrijgave met SEM voor asbestleidingen

  Uitzondering Asbestcement toepassingen als 4e opgenomen in uitzonderingsregeling risicoklasse 2A Vanaf 1 mei 2017 valt een groot deel van de asbestcement toepassingen onder de uitzonderingsregeling van risicoklasse 2A. Hierdoor volstaat een eindcontrole middels optische microscopie in plaats van SEM. Deze wijziging van de Arboregeling wordt naar verwachting volgende week gepubliceerd in de Staatscourant. Waarvoor geldig? … Continued

  Lees meer
 • Nieuwe directie Nomacon Asbestlaboratorium

  Nomacon Asbestlaboratorium wordt vanaf afgelopen 1 maart geleid door de heer Joram Buissant des Amorie, wij zijn erg blij dat wij Joram bereid hebben gevonden de werkzaamheden van Frank Arce Strien over te nemen die had aangegeven terug te te willen gaan naar zijn moederland  (Spanje) . Joram Buissant des Amorie is al enige maanden vanuit … Continued

  Lees meer
 • Nomacon Asbestlaboratorium verhuist

  Om de klant nog beter van dienst te zijn is het Laboratorium verhuist. Op de verdieping is een geheel nieuw Laboratorium ingericht met extra werkplekken en daarnaast extra flexplekken voor de extra inspecteurs inmiddels was de ruimte daarvoor aan de krappe kant en is de een prettige bijkomstigheid en verbetering van de werkomgeveving.

  Lees meer
 • Nomacon onderzoekt asbest bij brand kippenschuur Waddinxveen

  Nomacon was gisteren direct ter plaatse met het calamiteiten team om onderzoek te doen naar asbestverontreiniging die is ontstaan bij de brand. Ons team en ondersteunend asbestlaboratorium hebb en direct een goede diagnose kunnen stellen waarmee de voortgang van de bestrijding van deze calamiteit doorgang kon vinden.

  Lees meer
 • Nomacon wenst u een prettige vakantie!!

  Nomacon Asbestinventarisaties en Asbestlaboratorium  wenst u  een prettige vakantie op naar de zomerzon!!   Wellicht bent u de dagen aan het aftellen voor de welverdiende vakantie, of juist nog niet en gaat het werk door, dan kunnen wij u deze vakantieperiode van dienst zijn. Zowel voor inventarisaties als voor laboratorium zijn wij voor dagelijks werk, spoed … Continued

  Lees meer
 • Dank voor uw bezoek aan Nomacon op Renovatie & Transformatie beurs

  Succesvolle renovatie en transformatie beurs logo beurs in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Nomacon dankt hierbij de bezoekers aan de stand, op de beurs was een breed renovatie aanbod te zien met innoverende producten. Een mooie plaats om met ons kennis te maken. Wij zullen zeker de aankomende tijd wederom deelnemen aan een gelijkwaardig evenement, waar en wanneer … Continued

  Lees meer
 • Nomacon Asbestlaboratorium door RvA positief beoordeeld

  Nomacon asbestlaboratorium is afgelopen week door de RvA positief beoordeeld, voor weer een vol jaar staan wij tot uw beschikking. Zowel in het veld als voor monsteranalyses.

  Lees meer
Menu